Beauty and Fashion!!!

Beauty and Fashion!!!
Beauty and Fashion!!!

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Do and Don't No 2....


Σας χαιρετίζω όλες & ελπίζω να σας βρίσκω καλά! Πάλι πίσω με το "Κάν' το & Μη το κάνεις"! Τα λάθη που κάνουμε στο μακιγιάζ ή στο ντύσιμο μας στην προσπάθεια μας να γίνουμε ομορφότερες.....



Περίπτωση 1#
Η γραμμή του eyeliner στα μάτια
Το κατεξοχήν μακιγιάζ όλων των διάσημων γυναικών που έμειναν στην ιστορία ως όμορφες είναι αυτή η μαύρη γραμμή στα μάτια!
Όμως ας μην μπερδευόμαστε.... Η γραμμή τύπου "Μήδεια' είναι για τις αρχαίες παραστάσεις & όχι για την καθημερινότητα μας....

Don't
Σίγουρα θέλει εξάσκηση & σταθερό χέρι για να καταφέρουμε να κάνουμε μια κομψή γραμμή & όχι μια χοντροκομμένη....

Don't
Μια εναλλακτική λύση μέχρι να αποκτήσουμε εμπειρία με τα υγρά eyeliner είναι να κάνουμε την γραμμή με κοφτό πινέλο & μια μαύρη ή σκούρα σκιά, επειδή έτσι υπάρχει δυνατότητα διόρθωσης. 

Do
Περίπτωση 2 #
Σολάριουμ χρώματος μουτζουρί....
Το καλοκαίρι ειδικά το βλέπω πολύ συχνά. Είναι το αυτο - μαύρισμα στην υπερβολή του! Ακόμα θυμάμαι μια φαρμακοποιό που είχε τόσο μαύρισμα που ήταν σαν Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα που την ξέχασαν στο φούρνο & μετά παρήγγειλαν σουβλάκια απ' έξω!

Don't
Άλλο καμένο & άλλο μαυρισμένο! Νομίζω πως μερικές το παρακάνουν! Το μαύρισμα είναι πολύ ωραίο & κολακευτικό όταν γίνεται με μέτρο!

Do
Περίπτωση 3 #
Το contouring της κακιάς ώρας
Το "συμμάζεμα" του προσώπου τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ μόδα. Η καφέ σκιαγράφηση που δημιουργεί extra γωνίες  & λεπταίνει τη μύτη μπορεί να αποδειχτεί πολύ κακός μπελάς. Αν δεν δουλευτούν αυτές οι τεχνικές σωστά το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πραγματικά θλιβερό!

Don't




  
Οι τερακότες & γενικά τα bronzer θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με ελαφρύ χέρι & όσο το δυνατόν πιο κοντά στα χρώματα του προσώπου μας.

Do

Περίπτωση 4 #
Το κορίτσι fashion icon
Πρόκειται για εκείνες -που από τι έχω παρατήρηση- δεν μακιγιάρονται αλλά δίνουν πολύ βάση στο styling του ντυσίματος... Το πρότυπο τους είναι η Sarah Jessica Parker & γενικά τα it girls! Άλλα συνήθως καταλήγουν κάπως έτσι....

Don't

Πάλι & στο ντύσιμο η άποψη μου είναι, η ισορροπία των κομματιών & πάνω απ' όλα να διατηρείται η κομψότητα!

Do
Περίπτωση 5 #
Το smoky eyes - μπουνιά στο κατεστημένο
Όσο μόδα & να είναι το smoky eyes δεν σημαίνει ότι παίρνουμε μια μαύρη σκιά & την πασαλείφουμε γύρω γύρω από το μάτι... γιατί θα μοιάζει σαν να βγήκαμε μόλις από το ρινγκ....

Don't

Πολλές φορές βλέπουμε το smoky eyes σαν δύο κύκλους. Καλύτερα είναι να σπάμε αυτή τη στρογγυλάδα με μια κίνηση προς τα πάνω στην εξωτερική γωνία για να είναι πιο κομψό & πιο ανοδικό το μάτι μας. Επίσης έτσι δεν θα δείχνει κουρασμένο!

Do

Περίπτωση 6 #
Τα extensions της γοργόνας
Άλλη μία υπερβολή πολλών γυναικών είναι η προσθετική μαλλιών. Τόσα μαλλιά που θυμίζουν την Μικρή Γοργόνα....

Don't

Ακόμα όμως & αν αποφύγουμε τη Μικρή Γοργόνα, υπάρχει & η άλλη περίπτωση... τα extensions που φαίνονται....

Don't



Τα extensions είναι σωστά όταν γίνονται ένα με τα φυσικά μας μαλλιά & δεν φαίνονται οι αντιαισθητικές λεπτομέρειες όπως κλιπ κτλ....

Do

Αυτό ήταν λοιπόν το δεύτερο μέρος του "Do & Don't".... Ελπίζω πάνω απ' όλα να το διασκεδάσατε, όσο & το πρώτο μέρος! Όπως πάντα περιμένω τα σχόλια σας....
Ως την άλλη φορά σας στρουμφοφιλώ!

Μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, στο Twitter & στο Pinterest.


16 σχόλια:

  1. Χρησιμοποιώ πάντα μαύρη σκιά αντί για eyeliner γιατί καταλήγω όπως η κοπέλα στη δεύτερη φωτο...
    Συμφωνώ με όλες τις περιπτώσεις. Ελπίζω να δούμε και 3ο μέρος,τα περιγράφεις τέλεια! Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ! Με το μαύρο eyeliner έχω πρόβλημα στο ότι δεν μπορώ να κάνω και τις δύο γραμμές ίδιες.... γι' αυτό κι'γω αποφεύγω το υγρό eyeliner και κάνω τις γραμμές με σκούρες σκιές που σβήνουν και ξανά φτιάχνονται πολλές φορές. Δεν ξέρω -τουλάχιστον άμεσα- αν θα κάνω Νο 3 αλλά έχω στο μυαλό μου κάτι παραπλήσιο με αυτό το θέμα... Φιλάκια!!!!

      Διαγραφή
  2. Ωραίο άρθρο και παραδείγματα προς αποφυγή!!
    Τα λέμε Μαρία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχο!!Με βοήθησαν κατα κάποιο τρόπο!Και γέλασα λιγάκι :)...Έχω και γω Blog!!Αν θες τσεκαρε το Link:

    http://lifeofteenager03.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ "Life of teenager".... Πάω να τσεκάρω το blog σου! Τα φιλιά μου!!!!

      Διαγραφή
  4. Διάβαζα το 1 και μόλις τελειωσα και το 2... Γράφω & γελάω. Γελάω & γράφω. Τι να πω. Από τα πιο διασκεδαστικα άρθρα που αφορούν το μακιγιάζ. Τελικά εμείς οι γυναίκες είμαστε για δέσιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σ' ευχαριστώ πολύ! Είναι γνωστό ότι στην προσπάθεια να γίνουμε όμορφες κάνουμε υπερβολές... θα συμφωνήσω μαζί σου! Πολλά φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μ'αρέσουν πολύ τα παραδείγματα σου κι ακόμη περισσότερο οι φωτογραφίες!!! Να κάνεις κι αλλό do and don't!! Φιλιά πολλά κορίτσι μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σ' ευχαριστώ πολύ! Λες να "ξανά χτυπήσω" με το Νο 3; Χαχα... ίσως στο μέλλον κάνω ένα παρεμφερή θέμα με αυτό... Φιλάκια! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τι ωραιο post!! poly γελασα!! μπραβο στρουμφιτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ!!! Τα φιλιά μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χαχαχαχαχαχα από τα πιο ωραία ποστ που έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό και πόσο δίκιο έχεις σε όλα!! Φιλάκια :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ! Τα φιλιά μου και από μένα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. χαχαχα καλα οκ τα λογιαα σου εισαι φοβερηηη!!! αλλα τις φωτο που της βρισκειςςς????? ποιο εντονο σολαριουμ και φαψιματα νομιζωωω δεν γινετεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σ' ευχαριστώ! Μου πήρε λίγη ώρα στην περιήγηση μου στο internet αλλά τις εντόπισα! Όσο για τα σολάριουμ πραγματικά το καλοκαίρι βλέπω τέρατα... χαχα... Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή