Beauty and Fashion!!!

Beauty and Fashion!!!
Beauty and Fashion!!!

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Do and Don't....

Γεια σας! Ελπίζω να σας βρίσκω όλους καλά! Στο σημερινό θέμα θα μιλήσουμε για τα "λάθη" που κάνουμε στο μακιγιάζ & στο ντύσιμο μας! Αυτά που συνήθως μας κάνουν να "τραβάμε" την προσοχή, όχι & με τόσο θετικό τρόπο :)

Περίπτωση 1 #
Τα φρύδια μας...
Η αλήθεια είναι πως επικρατεί μεγάλη σύγχυση με αυτό το θέμα. Το αποτέλεσμα είναι να συναντάμε τα 2 άκρα...
Ή πολύ λεπτά έως ανύπαρκτα...

Don't

Ή υπερβολικά χοντρά....

Don't

Εντάξει η Cara Delevinge έκανε μόδα τα πυκνά φρύδια αλλά αυτό που φαίνεται "άποψη" στην πασαρέλα, στην αληθινή ζωή δεν είναι το ίδιο... Επειδή όπως λένε τα φρύδια είναι η κορνίζα μια μέση κατάσταση είναι πάντοτε πολύ προτιμότερη....

Do

Καλοσχηματισμένα φρύδια χωρίς υπερβολές δίνουν extra πόντους σε κάθε γυναίκα!

Περίπτωση 2#
Total look οι ρίγες
Ok! το δέχομαι οι κάθετες ρίγες κόβουν πόντους από το σώμα & δίνουν την αίσθηση ότι είμαστε πιο ψηλοί.... Στις πασαρέλες που περισσότερο θέλουν να εκφράσουν την τάση, φαίνεται πολύ ωραίο (λέμε τώρα) αλλά σκεφτείτε να πάμε το πρωί στην δουλειά μας έτσι....

Don't

Θα νομίσουν ότι ξεκρεμάσαμε καμιά κουρτίνα & πήραμε τους δρόμους :) Φυσικά μπορούμε να φορέσουμε τις αγαπημένες μας ρίγες αλλά μόνο σε ένα κομμάτι του συνόλου...

Do

Περίπτωση 3#
Η έντονη σκιά (γαλάζια) το καλοκαίρι....(ή όποια άλλη εποχή)
Ένα πολύ πονεμένο θέμα.... ειδικά όταν το βλέπω σε νύφες... θέλω να κλάψω ή μήπως να ουρλιάξω είναι η σωστή λέξη;

Don't

Η μπλε σκιά δεν αρχίζει από το κινητό βλέφαρο & τελειώνει στο φρύδι... Εκτός κι' αν είναι απόκριες!

Don't

Επίσης δεν φοράμε τόσο έντονα χρώματα χωρίς να έχουμε κάνει ομοιόμορφη κάλυψη (foundation) στο πρόσωπο & δεν εφαρμόσουμε πολλές στρώσεις μάσκαρα. Το μόνο που θα ξεχωρίζει είναι η χρωματιστή γραμμή στο μάτι & τονίζονται όλες οι ατέλειες του προσώπου μας!

Do

Καλό είναι μαζί με τις χρωματιστές σκιές να έχουμε σχηματίσει τα μάτια μας με ένα μολύβι σκούρο & να έχουμε δημιουργήσει κόγχες με καφέ-φυσική σκιά για να μη χάνεται το μπλε ή το οποιοδήποτε άλλο έντονο χρώμα έχουμε επιλέξει! Φυσικά full μάσκαρα & όποια το αντέχει ψεύτικες βλεφαρίδες!

Περίπτωση 4#
Έντονο μακιγιάζ σε μάτια & χείλια...
Ή τα μάτια θα είναι έντονα ή τα χείλια! Τα δύο μαζί, κακά τα ψέμματα δεν συνδυάζονται εύκολα. Όχι ότι δεν μπορεί να γίνει... αλλά πρέπει να έχουμε ταλέντο επαγγελματία για να αποφύγουμε τα ευτράπελα....

Don't

Αυτό το μακιγιάζ το βλέπω πολύ συχνά στα νυχτερινά μαγαζιά... Όχι από τις τραγουδίστριες ή τις barwomen απαραίτητα... κυρίως από τις θαμώνες & ειδικά από πολύ νεαρά κορίτσια. Δεν είναι μόνο ότι είναι υπερβολικά βαρύ & δείχνει κουρασμένο το πρόσωπο... είναι ότι προσθέτει χρόνια, ¨ασχημαίνει" & παραπέμπει σε κλόουν καταστάσεις!

Do

Smoky Eyes & nude χείλια είναι προτιμότερο! Δίνει βάθος & ένταση στα μάτια & φυσικά το ανάλογο μυστήριο.... Φυσικά είναι πιο ασφαλές να υπάρχει μια υπερβολή παρά περισσότερες....

Περίπτωση 5 #
Το περίγραμμα των χειλιών με καφέ μολύβι...
Αυτό το πετυχαίνω συνήθως σε υπηρεσίες... δεν ξέρω γιατί; Επιδημία είναι... το' κάνε κάποια μόδα; Δεν προλαβαίνουν να βάλουν κραγιόν το πρωί & μένει μόνο το περίγραμμα; Φεύγει το κραγιόν & δε το ανανεώνουν ξανά; Δεν έχω καταλάβει! :) 

Don't

Άπαξ & μπει το περίγραμμα κορίτσια μετά ακολουθεί κοντά στην ίδια απόχρωση & το κραγιόν! 

Do

Αυτά ήταν για σήμερα! Μερικά από τα "Κάντο & Μη το κάνεις"... Κάποια στιγμή θα ακολουθήσει & το Β' μέρος αυτού του θέματος μιας & υπάρχουν πολλά για να πούμε! 
Τέλος μην ξεχνάτε... τονίστε την φυσική σας ομορφιά! Αποφύγετε τις υπερβολές & ακολουθήστε έναν & μόνο κανόνα... ειδικά για το μακιγιάζ: "LESS IS BETTER"! 

Χαχα! Don' t

Όπως πάντα περιμένω τις απόψεις σας! Και ως την άλλη φορά, σας στρουμφοφιλώ!!!!!

Επισκεφτείτε με στο Facebook, στο Twitter & στο Pinterest.

16 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρον ποστ και πολύ σωστό :)

    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στρουμφιτα πολύ ωραία η ανάρτηση σου!
    Γέλασα πολύ με τη γαλάζια σκιά (έφερα κάτι περιπτώσεις στο μυαλό μου :-P) και με τις ρίγες κουρτίνα! Για τα φρύδια μετανιώνω που τα κατέστρεψα από μικρή ηλικία και τώρα αρνούνται να μου δώσουν δεύτερη ευκαιρία...αλλά σίγουρα δεν μου αρέσουν σε καμία κοπέλα τα πολύ χοντρά. Ανυπομονώ για το Β' μέρος. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Karamella mou! Με τα κατάλληλα προϊόντα σχηματίζεις άνετα όπως θες τα φρύδια σου, μην στεναχωριέσαι.... Κάποτε τα είχα σαν μια γραμμή (σε τι ψυχολογική κατάσταση ήμουν δεν ξέρω). Με πήρε 2-3 χρόνια για να μου γίνουν αλλά ακόμα υπάρχουν κάποια κενάκια που τα καλύπτω με μολύβι.... Φυσικά θα γυρίσω με το Β' μέρος .... :) Φιλάκια!

      Διαγραφή
  3. Υπέροχο άρθρο και πάρα πολύ εύστοχο..Όλες είναι περιπτώσεις που συναντάμε συχνά και πολλές φορές είναι δύσκολο να μην γελάσεις..
    Ανυπομονώ για το part 2!
    Φιλάκια πολλά<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ειρήνη μου! Εκεί έξω βλέπουμε πολλά - αψυχολόγητα θα το έλεγα.... Σιγά σιγά θα ετοιμάσω και το δεύτερο μέρος... ελπίζω να σου αρέσει όσο και αυτό! :) Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  4. πολυυ ωραιοο αρθροο και πολυ καλοο... αλλα εγω γελασαα και λιγοοοο ..... ειναι και μερικες φορες η υπερβολη νομιζωωω.... για γελιαα ετσιιι!!!!!πιστευωω να το διαβασουν πολλες αυτο το αρθροο.... φιλακιαα πολλα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Ελένη μου! Το γέλιο, στις δικές μου τουλάχιστον αναρτήσεις, είναι υποχρεωτικό! :) Εύχομαι κι' γω να το διαβάσουν πολλές & να καταλάβουν ότι μέσα από την χιουμοριστική μου διάθεση θέλω να τονίσω τα "κακώς κείμενα" του μακιγιάζ... που κάποιες φορές -κάποτε- τα έχω κάνει κι' γω! Όχι όλα, κάποια από αυτά...χιχι... Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  5. Χαχαχα..Υπέροχο το άρθρο σου!!
    Αυτό με το έντονο βάψιμο σε μάτια και χείλη το βλέπω σε πολλές κοπέλες κοντά στην ηλικία μου και πραγματικά το θεωρώ απόλυτα αντιαισθητικό!Προσωπικά,προτιμώ να κάνω ένα nude μακιγιάζ παρά να "πασαλειφτώ" με ένα κιλό make-up,που λέει ο λόγος.
    Τα άρθρα σου βοηθάνε πολύ! :)
    Πολλά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πάρα πολύ πολύ Βάσια μου! Ναι οι μικρές ίσως επειδή πειραματίζονται τα κάνουν όλα. Μάτια χείλια μάγουλα... Το κακό είναι -τώρα το θυμήθηκα αυτό- όταν το κάνουν και ηλικιωμένες... φαίνεται δεν έμαθαν κανένα "μάθημα" όλα αυτά τα χρόνια! Τα nude μακιγιάζ πολύ αγαπημένα και προπαντός σίγουρα!!!! Φιλάκια πολλά!!!!

      Διαγραφή
  6. υπέροχο!!! Εμένα μς εκνευρίζει να βλέπω κοπέλες/γυναίκες που φοράνε έντονο χρώμα κραγιόν, και οι γωνίες των χειλιών είναι άβαφτες. Μιλάνε και φαίνεται πολύ άσχημο!!!! Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Κωνσταντίνα μου! Δεν μου έχει τύχει να δω τέτοιο "περιστατικό" αλλά μου ακούγεται πολύ αστείο, όποια το κάνει! Χαχα! Τα φιλάκια μου!

      Διαγραφή
  7. πολύ ωραίο άρθρο! γελάω πολύ με της 70 και άνω που φοράν μαύρο eyeliner, που προσπαθεί το μάτι να κάνει περίγραμμα του ματιού και όχι το αντίθετο!!! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ! Χαχα... ναι οι ηλικιωμένες έχουν πράγματι πολύ γέλιο.... Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  8. Πολύ διασκεδαστικό το άρθρο σου! Γέλασα πολύ με τις φωτογραφίες..Αχ αυτά τα λάθη στο μακιγιάζ... Αν υπήρχε διαγωνισμός λαθών πιστεύω θα έβγαινα πρώτη! Θα στα πω κάποια στιγμή να γελάσουμε! Πολλά φιλιά κορίτσι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σ'ευχαριστώ κορίτσι μου! Αφού παραδέχεσαι ότι κάνεις λάθη στο μακιγιάζ σημαίνει πως έχεις το γνώθι σαυτόν και θα τα βελτιώσεις... έτσι κι' αλλιώς όλες λίγο ή πολύ κάνουμε λάθη στο μακιγιάζ ή στο ντύσιμο! Έχω κάνει κι' γωωωω... χαχα... Άσε... πιστεύω όμως πως όσο περνάνε τα χρόνια τα βελτιώνω! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή