Beauty and Fashion!!!

Beauty and Fashion!!!
Beauty and Fashion!!!

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το νόστιμο στην Ελλάδα το λέμε & κουκλάκι....

Καλή & δημιουργική χρονιά σε όλους! Σήμερα είμαι εδώ με την πρώτη μου ανάρτηση για το 2016! Θα έλεγα με μια διαφορετική ανάρτηση από τι συνήθως! Θα μιλήσω για μια γυναίκα που αποτέλεσε & εξακολουθεί να αποτελεί πηγή έμπνευσης.... Υποδεχθείτε την Αλίκη Βουγιουκλάκη! Τη δική μου Αλίκη! Έτσι όπως πάντα ήθελα & θέλω να την βλέπω....

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν ηθοποιός, επιχειρηματίας & manager του εαυτού της. Γεννήθηκε το 19κάποτε στην Αθήνα! Λέω κάποτε μιας & δεν έχει καμιά σημασία μια ημερομηνία για την συγκεκριμένη γυναίκα! Έτσι κι' αλλιώς πάντα έδειχνε νεότερη! Όπως έλεγε & η ίδια όταν την κατηγορούσαν ότι έπαιζε ρόλους μαθήτριας: "Τι φταίω εγώ που δείχνω 10 χρόνια μικρότερη;"
Την παρακολουθώ από παιδί. Ότι βρω γι' αυτήν το μαζεύω! Έχω "βουτήξει" αρχεία με φωτό από τη γιαγιά μου & τη μαμά μου. Κλασική Βουγιουκλακική αν & δεν την έχω γνωρίσει ποτέ από κοντά, δεν πρόλαβα να την δω ούτε καν στο θέατρο. Οι γονείς μου με πρωτοπήγαν σε θέατρο όταν εκείνη είχε φύγει από τη ζωή! Παρόλο αυτά είναι σαν να τη ξέρω! Ίσως επειδή παρατηρώ την Αλίκη όχι σαν θαυμάστρια αλλά σαν φίλη της. Αλλά εκεί που νομίζω ότι την ξέρω ξαφνικά διαπιστώνω πως μου είναι τελείως άγνωστη! Αυτό είναι μαγεία! Πραγματική μαγεία! 
Η κινηματογραφική ταινία "Μανταλένα" θεωρώ πως είναι η κορυφαία της στιγμή, υποκριτικά. Δικαίως πήρε το Α' βραβείο γυναικείου ρόλου στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1960. Σ' αυτή την ταινία συνδύασε άψογα γέλιο & δράμα. Η απόπειρα για καριέρα στο εξωτερικό με το έργο "Aliki my love" ή για μας εδώ "Αλίκη" ήταν απλώς μια λάθος επιλογή.
Δεν συζητάω ποτέ αν η Αλίκη είχε ταλέντο! Αυτό για μένα είναι αδιαπραγμάτευτο.... Δεν σε ακολουθούν γενιές ολόκληρες & δεν γεμίζεις κάθε χρόνο το θέατρο σου αν είσαι ατάλαντος! Η Αλίκη δεν ήταν κομήτης σαν μερικούς.... ήταν αστέρι με διάρκεια!
Με την προσωπική της ζωή ασχολούμαι πάντα λιγότερο... ίσως επειδή κατά βάθος πιστεύω πως όλη της η ζωή ήταν το θέατρο & η καριέρα της. Οι άντρες απλώς συμπλήρωναν αλλά ποτέ δεν κάλυπταν την Αλίκη & την φλόγα που είχε μέσα της....
Επίσης δεν μιλάω ποτέ άσχημα -πάντα τον υποστηρίζω αν τύχει & βρεθώ σε μια τέτοια συζήτηση- τον γιο της τον Γιαννάκη! Επειδή ξέρω πως θα την πλήγωνα....
Η περίπτωση Αλίκη Βουγιουκλάκη πέρα από τις εισπρακτικές επιτυχίες & τα τρελά ρεκόρ έχει να κάνει & με την Αλίκη γυναίκα! Ένα μελαχρινό γλυκούτσικο κορίτσι που δεν έγραφε καλά στο πανί κατάφερε να μεταμορφωθεί με μια αλλαγή των μαλλιών της (από μελαχρινή σε ξανθιά) & μια πλαστική στη μύτη σε σύμβολο αμίμητης ομορφιάς!
Μπορεί κάποιος να πει πως έκανε πολλές επεμβάσεις & έγινε όμορφη! Κι' αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο για μένα.... δεν γίνεσαι όμορφος με τις πλαστικές γιατί τότε, θα γινόταν πολλές όμορφες... Αν δεν το' χεις & από μόνος σου το γονίδιο δεν σε σώζει καμιά επιστημονική θεραπεία ή επέμβαση.... & υπάρχουν άπειρα παραδείγματα που το επιβεβαιώνουν αυτό... ονόματα δεν λέμε! :) 
Το θέμα δεν είναι αν η Αλίκη έκανε κάτι στο πρόσωπο της... εννοείτε ότι έκανε... & δεν το λέω εγώ ως αυθαίρετη διαπίστωση. Το έχει πει ο ίδιος ο βιογράφος της ο Μάκης Δελαπόρτας. Το θέμα είναι ότι δεν παραμορφώθηκε & δεν αλλοιώθηκε.... ότι δεν χρειάστηκε να παρέμβει σε ανεπανόρθωτο βαθμό, που δείχνει ότι υπήρχε μια φυσική λάμψη πάνω της & στο πρόσωπο της που παρέμενε ανεξίτηλη! Όπως τραγούδησε & η ίδια: "Το νόστιμο στην Ελλάδα το λέμε & κουκλάκι.... πληρώσαμε & πρόστιμο Αλίκη Βουγιουκλάκη!".......

Σας ευχαριστώ που μείνατε & διαβάσετε αυτή την ανάρτηση! Όπως πάντα περιμένω τα σχόλια σας! Ποια γυναίκα αποτελεί για σας πηγή έμπνευσης;  

Ακόμα μπορείτε να με βρείτε στο Facebook στο Pinterest & στο Twitter.

Στο Pinterest έχω ξεχωριστό πίνακα με την Αλίκη Βουγιουκλάκη με φωτογραφίες από το προσωπικό μου αρχείο. Μπορείτε να τον δείτε πατώντας εδώ.


18 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απολύτως μαζί σου, με μια ένσταση,η Αλίκη έγραφε στο πανί ακόμα και μελαχρινή είχε αυτή την λάμψη που λίγες την έχουν.Ειδικά στις πρώτες ασπρόμαυρες ταινίες της ήταν μαγική.Το post σου με ταξίδεψε σε άλλους νοσταλγικούς καιρούς τότε που τα πράγματα ήταν αλλιώς πιο αθώα και πιο ανεπιτήδευτα.Σ΄ευχαριστώ για το ταξίδι,σ΄ευχαριστώ για το ταξίδι σου στέλνω τα φιλιά μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλεοπάτρα μου εγώ σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για το σχόλιο σου! Εμένα προσωπικά η Αλίκη μου αρέσει πολύ... είναι αγαπημένη μου! Δέχομαι την ένστασή σου αλλά η ίδια δεν θα την δεχόταν γιατί μόλις είδε τον εαυτό της στο πανί την πρώτη φορά ("Το ποντικάκι", 1954) αναφώνησε: "Δεν θα ξανά παίξω ποτέ στον κινηματογράφο... είμαι σαν μουτζούρα στο πανί!".... Σίγουρα πάντως, εμείς την αγαπάμε όπως και να' χει γιατί μαζί της όπως πολύ σωστά είπες ταξιδεύουμε σε άλλες εποχές! Τα φιλιά μου!!!!

      Διαγραφή
  2. Εντάξει...την αγαπω! Είμαι φαν της από Πιτσιρίκι!! Προλαβα κ την είδα για μια κ τελευταία φορά στο θέατρο λιγο πριν πεθάνει στη μελωδία της ευτυχίας. Υπέροχο post!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ! Νιώθω πολύ άτυχη... την έχουν δει όλοι από κοντά εκτός από μένα!!!! :(
      Τα φιλιά μου!!!!!

      Διαγραφή
  3. Ευτυχισμένο 2016 Stroum... Τι όμορφη γυναίκα! Συγχαρητήρια γι' αυτή την αναδρομή! Μια μικρή χάρη. μήπως μπορείς να κάνεις κάτι ανάλογο με την Τζένη Καρέζη; Ευχαριστώ προκαταβολικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά και σ' εσένα Ζηνοβία μου! Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ! Αν και δεν έχω το αρχείο που έχω για την Αλίκη, για τη Τζένη... ωστόσο έχω κάποιες φωτό...... και θεωρώ την Καρέζη πολύ σπουδαία ηθοποιό.... οπότε με μεγάλη μου χαρά μια από τις επόμενες αναρτήσεις μου να είναι για εκείνη! Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  4. Δεν εισαι μονη.. ουτε εγω την 'προλαβα' και μπορω να πω μοιραζομαστε τα ιδια συναισθηματα. Καταλαβαινω ακριβως το ειδος της αγαπης σου για εκεινη. Περιμενουμε κι αλλα ποστς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου και σου εύχομαι να έχεις μια καλή χρονιά! Όσο για επόμενα post θα ήταν μεγάλη μου χαρά να ξανά κάνω ένα mini αφιέρωμα στην αγαπημένη μου Αλίκη... Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  5. Αγαπημένη Αλίκη! !! Απολυτη ταύτιση απόψεων...θα μπορούσα να το έχω γράψει κι εγώ. .. Ιωάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σ' ευχαριστώ πολύ Ιωάννα μου! Χαίρομαι που συμφωνούμε! Καλή χρονιά και να είσαι καλά! Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο στρουμφίτα μου πολύ όμορφο το αφιέρωμά σου!
    Και εγώ δεν την είδα ποτέ από κοντά δυστυχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σ' ευχαριστώ Karamella mou!!! Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι ομορφο και ενδιαφέρον άρθρο, έμαθα πολλά που δεν ήξερα!! Και εμένα είναι η αγαπημένη μου! Και να φανταστείς πρόσφατα καθόμουν και έβλεπα συνεντεύξεις της στο youtube! Τέλειο timing! Πολλά φιλιά και καλή χρονιά κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σ' ευχαριστώ κορίτσι μου, καλή χρονιά και σ' εσένα! Πολλές φορές χαζεύω κι' γω βιντεάκια με την Αλίκη στο youtube ή βλέποντας ταινίες της.... Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ηξερε να πλασαρει πολυ καλα τον ευατο της και επαιξε σε παρα πολλες υπεροχες ταινιες. γιατι θεωρω οτι ακομα και αστερι να εισαι, αν δεν μπορει το σεναριο να σε υποστηριξει...χαλια θα βγει. λατρευω και παντα θα τη λατρευω και ολες οι ταινιες της ειναι αγαπημενες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σίγουρα τότε υπήρχαν σενάρια με αρχή μέση και τέλος... καθώς και σπουδαίοι συμπρωταγωνιστές... σ' ευχαριστώ πολύ και τα φιλάκια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ προσωπικά τη θεωρώ τελείως αταλαντη. Ή μάλλον ο τρόπος με τον οποίο παίζει δεν ταιριάζει στα δικά μου γούστα. Θεωρώ ότι για την εποχή της θεωρουταν καλή.Επίσης τα πήγαινε πολύ καλά με τον κόσμο,είχε το ταλέντο να καταλαβαίνει τι πουλάει και τι θέλουν να δουν οι θεατές. Στο θεατρικό τομέα βέβαια έκανε κάποια λάθη,ίσως γιατί το αγαπούσε πολύ και ήταν για αυτήν ένα μέσο έκφρασης,μια μαγική πόρτα που έφερνε την Αλίκη πιο κοντά στον εαυτό της, στα θέλω της.Βέβαια πολλά από αυτά είναι απλώς θεωρίες, πιθανότατα λανθανουσες. ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τις δικές μου απόψεις τις ξέρεις μιας και διάβασες την ανάρτηση μου! Φυσικά ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ότι θέλει.... Πάντως ένα είναι σίγουρο: πως η Αλίκη δεν πέρασε ποτέ απαρατήρητη!!!!! Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή